Att sälja på Norra Skånes Auktionshus är lätt.

Att tänka på innan man lämnar in: Vi tar inte emot kläder eller skor. Objekten ska vara rena och fungerande, vid eventuellt fel så ska detta meddelas sen innan. Om du vill lämna in möbler så måste du mejla bilder på objekten innan till oss, vi har begränsat med utrymme i vår lokal. Vi har rätt att neka objekt som vi inte tror på kan säljas via oss. Vad är svårsålt? Udda glas/porslin av inget speciellt märke, små tavlor eller ramar, allt som är smutsigt/trasigt är svårare att sälja. Böcker av olika dess slag, använda tyger, vissa mattor beroende på skick. Använda lampor, udda lampor – inget speciellt märke så är det svårsålt. Vad är lättsålt?
 • Rent och i fint skick. Andrahandsvärdet över 200 kr.
 • Märke som till exempel: Rörstrand, Höganäs, Gustavsberg, Kosta Boda m.m.
 • Antika möbler
 • Tyger/dukar i fint skick, gärna i nyskick.
 • Röllakanmattor i fint skick.
 • Mässing till exempel: ljusstakar, bordslampor m.m.
 • Goebel, figuriner med märke.
 • Äldre läderinbundna böcker, många som använder som heminredning.
 • Brasset, verktyg, maskiner – fungerande och i gott skick.
 • Lite udda/speciella ting som är svåra att få tag på.
 

Hur går det till att lämna in? Du behöver registrera dig och få ett kundnummer, detta kan du göra enkelt HÄR eller så kan du få ett kundnummer hos oss på plats. Du kan antingen boka en tid för att lämna in eller så kommer du in till oss under våra öppettider. Tänk på att vi inte tar emot möbler om vi inte fått bilder via mejl innan. Om det är så att du vill ha ett specifikt startpris på något eller några av dina objekt så underlättar det väldigt för oss om du har skrivit ner detta eller mejlat oss den informationen. Eller, att du har satt lapp på det du vill ska ha speciellt startpris. Alla dina lådor eller objekt kommer få ditt kundnummer på sig. Vi kommer sedan skriva in dina objekt och ge dom ett objektnummer som du kommer kunna följa via din profil. Vi fotar sedan objekten, marknadsföra dom via våra sociala medier samt nyhetsbrev. Du får ett mejl när dina objekt är ute på auktion, om du ser något som är fel som startpris eller i texten, mejla oss gärna så fixar vi det. Vid avslutad auktion så får du mejl om ditt objekt blev sålt eller inte. Dina objekt kommer gå igen på auktion inom 2-3 månader, efter andra auktionen är avslutad och objekten är fortfarande osålda så kommer du bli kontaktad för upphämtning. Om du vill hämta upp så meddela oss så snart du kan efter avslutad auktion. Om det är så att du har flera objekt på olika auktioner och vill hämta upp allt på en och samma gång, säg till om detta i tid via e-mail. Minst 5 arbetsdagar innan. 

Vad är det för avgifter? Vid försäljning tar vi ut en fotoavgift på 25 kronor samt 19% av försäljningsvärdet. Utbetalning sker inom 10–20 dagar beroende på bank, om köpare har hämtat upp och betalat i tid m.m.

Jag vet inte vad jag ska sätta för startpris på mina objekt. Hur gör jag? Ingen fara, vi gör alltid en efterforskning på allt som vi får in, även om dom objekten som vi får information om. Detta är för vi vill vara säkra på att rätt information kommer ut. Om det är så att du har lämnat in något som du inte vet värdet på så kommer vi sätta ett startpris efter vårt tycke. Om vi inte kan hitta någon information om ditt objekt så är startpriset 50 kr. Vi säger till exempel att det är en vas (en exakt som du har lämnat in) som har blivit såld för 1000 kr på nätet, då kommer vi sätta 600–800 kr som startpris beroende på vilket skick vasen är. Vi vill alltid göra rätt mot både köpare och säljare.

Jag lämnade in en/flera objekt men dom blev osålda. Vad händer nu? Om objekten har bara gått en gång på auktion så kommer objektet gå igen inom 2–3 månader. Detta är för vi ständigt växer och få nya kunder varenda vecka som kanske är intresserad av just ditt objekt. Om ditt objekt har ett högre startpris än vårt standard 50 kr så kan du antigen låta startpriset vara eller sänka det för att få det sålt. Vi brukar mejla om det är så vi tycker det är för högt. Oftast blir objektet sålt andra gången. Om du vill att ditt objekt ska bara gå en gång på auktion så måste du säga till oss vid inlämningen eller direkt efter avslutad auktion. 

Hur lång tid tar det att mina objekt går ut på auktion? Om du lämnar in bara några små objekt till exempel en vas och en golvlampa så går detta rätt fort, tänk på att våra auktioner ligger ute på vår hemsida i 10-14 dagar. Om du har lämnat in mycket så kommer dina objekt spridas ut i olika auktioner. Beroende på hur mycket du har lämnat in kan det ta 2 veckor till 2 månader. Du får alltid mejl när du har ett objekt som ligger ute på en auktion och kan se allt från din profil med objektnummer m.m.  

Jag vill lämna in men behöver upphämtning, hur gör jag? Nemas problemas! Mejla oss om vad du vill lämna in, vi gör sedan en offert vad det kommer kosta. För oss att hämta upp dina objekt faller under RUT-avdrag som innebär att ni betalar bara halva summan av offerten. Vi hjälper er från början till start.

Vad händer om köparen inte betalar mitt objekt? Köparen har 7 dagar på sig att hämta upp sitt vunna bud, om detta inte sker så kontaktar vi köparen. Om det är så att köparen inte svarar på varken telefon eller mejl så kommer ditt objekt gå ut igen på auktion så fort som möjligt. Vi kommer spärra köparen så hen inte kan köpa mer från oss. På grund av Covid-19 så kan det hända köparen blir försenad med betalning och upphämtning.

För snabbare hantering vid inlämning. Tänk på:

 • Helt och rent samt fungerande. Om inte, meddela oss detta så vi ger rätt information till våra köpare.
 • Om du har mycket du vill lämna in så underlättar det för oss om du packar det du vill ska säljas tillsammans i en låda med startpris på. Om du har mycket du vill lämna in men vet inte hur du ska göra färdiga bud så kan du lämna in till oss så gör vi efter vad vi tror på och sätter startpris därefter, det som vi inte tror på kommer vi lägga i en separat låda som vi kommer skicka mejl om till dig om du vill ha tillbaka eller om det ska slängas.
 • Vet du inte om det är säljbart eller ej? Mejla oss med bilder eller ring till oss.

Vi köper även upp delar av hem/konkurs. Vill du sälja till oss, mejla oss på info@nskauktionshus.se så bokar vi in ett möte.