Att sälja på Norra Skånes Auktionshus är lätt.

Just nu börjar vi få fullt i vårt lager så nu säger vi stopp för möbler för resten av detta år. Om det är något mindre ni vill lämna in så måste ni mejla oss med bilder och beskrivning av objekten. Vi är jätte glada att se att det är så många som vill lämna in till oss men tyvärr har vi begränsat med utrymme och måste anpassa oss efter det.  

Du behöver registrera dig och tillhandahålla ett kundnummer, detta kan du enkelt göra här på hemsidan eller på plats hos oss under våra öppettider. (se öppettider)

Försäljningsobjekt lämnas på plats över disk då vi har öppet. Vi kommer där överens om uppdelning av objekt som vi båda är nöjda med.

Har du en större mängd varor så kan vi komma överens om annan inlämnings tid för att undvika köbildning och vi kan även hämta upp varorna för en rimlig kostnad, kontakta oss om du önskar det. 

Har du föremål du är osäker på så fota gärna och maila över till oss så värderar vi.

Vi säljer dina varor i befintligt skick och Auktionshuset ansvarar inte för fel och brister då vi inte testar din vara. Du som säljare är skyldig att redovisa om objektet har fel eller brister som köparen inte kan förutse. Om du som säljare lämnar en funktionsgarant så uppger vi det med på auktions sidan och det kan höja slutpriset. Köparen har ett dygn på sig att reklamera sitt köp.

Vår ambition är att dina varor ska vara ute på auktions sidan efter 7-10 dagar men vi meddelar vid inlämning om det skulle bli längre.

Din vara ligger ute i 7 dagar på auktions sidan innan försäljning och kan även ses i vår utställningshall under hela tiden den ligger ute till försäljning.

Utgångsbud är 50 kr och vi försöker undvika reservationspriser.

Vid vissa tillfällen kommer vi även att anordna kvalitéts auktioner där reservationspriserna blir variabla. Om intresse finns så återkoppla till oss så meddelar vi när vi fått ihop varor till en auktion. Till en kvalitéts auktion så låter vi objekten ligga ute lite längre.

Vid försäljning tar vi ut en fotoavgift på 25 kronor samt 19% av försäljningsvärdet.

Du får ett besked via ett försäljningsunderlag via mail på såld vara och utbetalning sker efter 20 bankdagar till ditt angivna bankkonto. Obs utbetalningen kan ta olika många dagar för att se på kontot beroende på vilken bank du använder.

Om din vara inte säljs kan du:

Hämta varan inom 7 dagar. Efter det tar vi ut en lagrings avgift.
(F.n. 50 kr per påbörjad vecka)

Starta om auktionen en gång vid ett annat auktions tillfälle.

Skänka varan till välgörande ändamål.

Kassera varan och vi kan ombesörja detta mot en avgift. (F.n x kr)

Vi på Norra Skånes Auktionshus har rätten att avböja ett uppdrag.

Till exempel vid grov nedsmutsad vara, vid starka dofter och vi tar ej emot skjutvapen eller pornografi.

Vid tekniska problem som är avgörande för auktionen så förlängs auktions tiden 24 timmar.

Skulle vi hamna i tvist så gäller Svensk lag och Norra Skånes Auktionshus väljer Tingsrätt om prövning ska ske